КИЈЕВСКА РУСИЈА

Укратко, Викинзи. Значи стару Русију су основали Викинзи. Многи нису свесни тога. Тако да ако не волите Русе имате кога да кривите. У сваком случају Руси као да су мешавина викиншке ruthlessness и словенске меланхолије. Вероватно грешим. 

Сматра се да је неки Рурик основао државу и да је био неки "предузетник". Врло могуће. Неки се противе тој теорији. Не знам зашто када у цркви у Новгороду леже мошти Свете Ане, Швеђанке, заштитнице Шведске. Била је православне вере и стога њене мошти леже у тој цркви. Видела сам својим очима.

Постоје два Новгорода. Као што у Србији постоје градови који у називу имају горњи и доњи, тако и тамо. Изгледа да је то заједничко Словенима. Вероватно се једна група селила и оснивала "доњи" град ко зна из којих разлога. Шпекулишем да су се свађали или су отимали једни другима жене па се насељавали са њима у другом, доњем, мање битном месту. Или су се браћа тако делила. У главном увек нека драма и поделе.

Рурик као име је германско као, на пример, Rúrik Gíslason (читај: Рурик Гјисласон) бивши исландски фудбалер. Дакле, тај неки герман, Викинг Рурик је основао прву руску државу која се звала Кијев по главном граду. Која иронија, пошто сходно древним истоирјским писцима, попут Тацита, нису се мирисали. Германи и Словени. А О. Конт тврди да су заједно живели. Како су се онда мрзели?

Чини ми се постмартајући Србе ,да непостоји народ који негуле атуо-мржњу више и ужива у разним поделама, као што је Партизан - звезда, партизани-четници, они који воле Битлесе  и они који слушају Ролингстонсе. Увек поделе. Једино се љубав не умањује дељењем, напротив. Мржња се дељењем не увећава јер ствара болест али зато истрајава, и убија свог субјекта/домаћина илити имаоца мржње.

У наставку је руски филм Викинг, на француском језику, који је најверватније мешавина германског, латинског и галског језика. Доказ да се сви деле. Језици су ипак настали како би поделили и разјединили људе односно да их држе подаље од узупације талента у циљу стизања до Бога путем пречице, на пример каква је Кабала. Међутим, у духовно свету пречице су уствари замка. 

Постоје титлови на свим језицима укључујући енглески и српски. Уживајте.

https://youtu.be/G63JsaZ1s5Q?si=hguht8u8a1xfX_kH

Коментари

Популарни постови са овог блога

КЊИГЕ ЈАКОВЉЕВЕ

ПРЕЦРТАНО ИМЕ

Гетоизирана пријатељства илити цуцла за одрасле