ДЕШАВАЊА

Толико тога се дешава. Не волим ову реченичну конструкцију или фразу. Међутим, не умем боље да се изразим. Можда боље звучи, у животу се понекад не дешава ништа, или тако изгледа. Понекад, каовременски адверб, а у физици релативан појам, јер је време релативно, се у мом случају одужило на више од 10 година. Понекад се све дешава одједном. То јест, моја воља је била успавана а сада као да се пробудила. Па ми се чини како се све дешава одједном. Да ли је све моја воља?


У сваком случају, пуно је информација, дешавања, све одједном, све одједном, наједампут, зашто сад? Опет постављам глупо питање зашто. Изгледа да знам одговор, али нећу сад о томе.

Изгледа када неко близак нестане са свог места у коме се родио, живео, радио, радовао се, туговао, подизао породицу и онда заувек отпутовао, направи се простор који се попуњава разним другим садржајима. Као да настаје нова форма са новим садржајем.

Фомра испуњена људима, животињама, музиком, филмом, серијама, људима...дивним људима.

Ево дивне музике из анимираног јапанске манге Made in abyss.

Аутор је Кевин Пенкин (Kevin Penkin), аустралијски композитор. Први музички сусрет са овим композитором догодио се пре неки дан када сам одлучила да инсталирам игрицу Флоренс (Florence) од издавача Annapurna Interactive. Захвална сам овом компзитору што је уврстио кларинет и флауту.

Анапурна отркиће. Пажљиво бирају људе са којима раде, са независне сцене. Аниматоре и композиторе. У суштини не постоји ништа независно, већ су то више нама непознати људи. Нису анонимни, али могло би се тако и рећи. Појам "непознатог аутора" илити аутора из народа познат нам је из српског народног стваралаштва. Не само српског, наравно.

Дакле, требало би написати оду тим "непознатим"људима који стварају ремек-дела. Дијаманте који су закопани на депонији конзумерства.

Управо преслушавам Beautiful and Atmospheric "Kevin Penkin" Music Collection са јутјуба и мислим да је није типишна музика за аниме али да је композитор превазишао тај жанр, ако је то жанр. Можда је превазишао себе. Али ако узмемо да је аутор кроз музику изразио себе, онда тај композитор може да се похвали изузетним унутарњим богатсвом и лепотом.
 
Флоренс је интерактивна игра/прича о девојци која се заљубљује у виолончелисту. Превише заузета његовим успехом, заборавља на своју креативност. Закључак, волите себе, али и другог - у балансу. Поштуј себе. Није крив други ако себе запоставиш, већ ти.

А сад: Флоренс




Коментари

Популарни постови са овог блога

КЊИГЕ ЈАКОВЉЕВЕ

ПРЕЦРТАНО ИМЕ

Гетоизирана пријатељства илити цуцла за одрасле