АКО ЈЕ ОВО "КОМУНИКАЦИЈА" ОНДА ПРЕКИДАМ ВЕЗУ

 Када се ова песма појавила, ништа нисам разумела текст.

Сад разумем. Песма је испала пророчка за мој живот.

Она говори о немогућности успостављања контакта између две личности од којих је једна затворена, а друга отворена да макар буде ту за њега. Зато се отворенија личност коначно затвара и одлази. Као у природи. Чим крене сумрак, цвет затвара латице.

Такође, може се протумачити и као немогућност остваривања комуникације са самим собом, то јест кад не желиш да се суочиш са собом и потајно мислиш како си савршен и не желиш да се мењаш, да изађеш из свог Ега. У том случају изостаје индивидуација, обожење, а самим тим човек закржљава.

Исто као што свака веза, у којој један само даје а други себично узима, НЕСТАЈЕ, јер, та друга особа је ипак Његово височанство (био то отац, мајка, сестра, брат, рођак, "љубав твог живота", учитељ, пријатељица која, на пример, мисли да си јој преотела дечка, а то није истина, плус није ти дала пет минута времена да јој објасниш, итд).

Зато се дешава, као код Егзиперија, да Њихова височанства чуче сами и остављени од других и самих себе, да "владају" у свом аутистичном апсолутизму.

Зато свако ко је најзад дигао руке од туђег Височанства, не треба да се каје, да криви себе ако је покушао све што је до њега. Нека бежи што даље. Јер ако то не учини, ићи ће само уназад. Сопствене гриже савести и сулуде непотребне емоције прегазиће као као крдо дивљих свиња. Беспотребно.

Али сигурно да стога свако треба да се одрекне свог Височанства, свог Ега или макар да се потруди да га се одрекне и да се радује што је уопште на том путу, јер многи нису ни закорачили. Его руши везе.

Ана

П.С. На данашњи дан свесно рушим везу јер сам прегажена. Мој его колико год да сам га газила ипак се претворио у људско достојанство. То је једина трансформација ега која вреди и због чега сам уверена да поступам исправно.

Иако је болно на данашњи дан бришем особу из свог телефона, свих апликација на којима је сам желео да ми буде "пријатељ". Блокиран је на Фејсбуку. Дуолинго је обрисан као такав. Остао је само још Инстрагам са кога ће такође бити обрисан и блокиран у своје време.

Како је Господ рекао, поздрав свакој кући чији пређеш праг. Ако те избаце напоље, отари прашину са ногу а мир који није примљен, вратиће се теби. То је закон. Ако даш љубав а неко је неће, она се враћа теби.

Коментари

Популарни постови са овог блога

КЊИГЕ ЈАКОВЉЕВЕ

ПРЕЦРТАНО ИМЕ

Гетоизирана пријатељства илити цуцла за одрасле