Постови

Приказују се постови за април, 2022

РАЗМИШЉАЊЕ НА ЈУДИНУ ИЗДАЈУ

Слика
  Пазимо! Смерно стојмо у Духу. Раскаја се Јуда. Што значи, Господ Љубави му опрости али Јуда не могаше себи опростити издају.  Издају Бога, због пишљивих 30 Сребреника. Само 30. Број година Господњих. По један Сребреник за сваку проповед, сваку молитву за свет и сваку сузу за тврдоврати народ из кога потече. И не само тај већ за сваки народ тврдоврати , СРЕБРОЉУБИВИ. За наш народ. Зар мислимо да смо бољи јер смо 30 дали да обновимо цркву? Коју?  Ону у којој неки имају отворена врата а неки не!? ЗАТО НАМ СВЕТИ ОЦИ, ПОПУТ ЛЕСТВИЧНИКА, ОСТАВИШЕ У АМАНЕТ ДА СВАКО ЗЛО ОД СЕРЕБРОЉУБЉА ПОТИЧЕ. СРЕБРОЉУБЉА.  СРЕБРОЉУБЉА. СРЕБРОЉУБЉА. КОЈЕ ДАЉЕ ПОРАЂА ЗАВИСТ, КОРИСТОЉУБЉЕ, СТРАХ ОД БОЛЕСТИ, СМРТИ. ПРЕТЕРАНУ БРИГУ ЗА ТЕЛО.  А ШТА НАМ РЕЧЕ ГОСПОД, ШТА ЋЕ БИТИ СА ОНИМА КОЈИ ЖИВОТ ХОЋЕ ДА САЧУВАЈУ. ШТА? СЕЋАМО ЛИ СЕ МИ ТОГА? СРЕБРОЉУБЉЕ ПОРАЂА ЗАВИСТ КОЈА ДЕЛИ ЉУДЕ. НА ОНЕ КОЈИ СУ ОД КОРИСТИ И ОНЕ КОЈИ СУ НЕБИТНИ ЈЕР НИСУ ОД КОРИСТИ. ЈЕР НЕМАЈУ ПАРА. ПА СЕ ДАЉЕ ДЕЛЕ НА VIP ЉУДЕ И ОНЕ КОЈИ ТО НИСУ.

МАРТА, МАРТА

 "Марта је у кризи" (о.Рафаило) Није лоше бити Марта макар била у кризи. Надам се да се мисли на духовну кризу. Шала. Марта може да се осноси и на то кад одрађујеш молитву, на пример, а да не говорим о духу. Одрађујеш дух. Није Марта само када радиш било шта или се бавиш спремањем ради госторпимства. Марта је добра. Марта се једним кончићем држи за Христа. Ако узмемо да је Марта у кризи и "нема времена" ни да спрема, а камо ли за молитву, онда макар ако одради молитву и то је боље него да је уопште нема. Марта испала из Духа Светога. Надамо се да је тамо боравила. У тој Благодати. Понекад се деси да склизнеш па онда ниси ни Марта ни Марија. Тада се не држиш ни кончићем за Христа. Тада се тражи утеха у маратонском сатирању серијама, на пример, и ко зна чиме све не, ту се списак лажних утеха не завршава. Није проблем серија, већ је проблем када том серијском маратонском сатирању не можеш да кажеш не. 

МЕТАФИЗИКА ИЛИ ВЛАДАВИНА МЕДИОКРИЗИЈЕ

Слика
  ДОК СЛУШАМ ПРЕДАВАЊЕ ИЛИ ШТА ЈЕ ВЕЋ О ХАЈДЕГЕРОВОЈ КЊИЗИ О МЕТАФИЗИЦИ (ЧУВЕНА КЊИГА) КОЈУ НЕЋУ ЧИТАТИ ЈЕР НЕМАМ ВРЕМЕНА А НИ КАПАЦИТЕТ ДА РАЗУМЕМ, ВЕЋ МИ СЕ ОТВАРА НОВИ ХОРИЗОНТ У МОЗГУ. НИСАМ ЈА КРИВА ТО СЕ САМО ОД СЕБЕ ДОГОДИЛО ИЛИТИ ИЗ НЕБИЋА ПРЕШЛО У БИЋЕ :) ОДМАХ СЕ ПОВЕЗАЛО СА ФЕЈСБУКОМ КОЈИ СЕ ЗОВЕ МЕТА. ТО ЈЕ "НОВИ" НАЗИВ ИЛИ ДА ПОСТАВИМ РЕТОРСКО ПИТАЊЕ: "ШТА ИМА НОВО НА ЗАПАДНОМ ФРОНТУ ИЛИ ПОД КАПОМ НЕБЕСКОМ", КАКО МИ У СРБИЈИ КАЖЕМО. ДОГОВОР СЕ НАМЕЋЕ САМ. МЕТА ЈЕ ГРЧКА РЕЧ И ЗНАЧИ "С ОНЕ СТРАНЕ" (НЕ ДУГЕ). НЕ ВЕРУЈЕМ ДА ЗУКЕБЕРГ ИЛИ КАКО СЕ ВЕЋ ЗОВЕ ПРЕТЕНДУЈЕ НА МЕТАФИЗИКУ ОДНОСНО ДА ЈЕ ФЕЈСБУК МЕТАФИЗИЧКИ ФЕНОМЕН ИЛИ ДА ПРЕТЕНДУЈЕ ДА ТО ПОСТАНЕ. АЛИ КАКО ЈЕ КРЕНУО, НЕ БИ МЕ ЧУДИЛО ДА ЖЕЛИ МОЗАК ДА НАМ ПОМЕРИ С ОНЕ СТРАНЕ. НЕ ЗНАМ ЧЕГА. ЛУДИЛА МОЖДА У КОМЕ СЕ ЊЕГОВ МОЗАК (МЕНИ ЈЕ ОЧИГЛЕДНО) НАЛАЗИ. ЛУДИЛА ЈЕР МИ НАМЕЋЕ ЦЕНЗУРУ ОБЈАВА И РЕМЕТИ ПРАВО СЛОБОДЕ ДА ГОВОРИМ СЛОБОДНО И ДА ПРВЕНСТВЕНО МИСЛИМ СЛОБОДНО. НАМЕЋЕ МИ И САМОЦЕНЗУРУ АЛИ ОНУ Т